AKTIVITETER OCH EVENEMANG


I Rättvik är det nära till massor av upplevelser - dalaupplevelser! Här finns långbryggan som sträcker sig dryga 600 meter ut över Siljans glittrande vatten. M/S Gustaf Wasa ett av Sveriges vackraste fartyg och Siljans stolthet sedan 1876. Guidade kryssningar från Leksand, Rättvik eller Mora Ät och drick gott och se Dalarna från sjösidan. Biljetter säljs ombord. Eller besök Hantverksbyn för att titta på genuint hantverk och smaka på lokala delikatesser. Vandra/cykla spring i det vackra landskapet eller njut av nostalgi under Classic Car Week. Här erbjuds också musikupplevelser på Bingsjöstämman eller Dalhalla, den världsberömda utomhusarenan.

EVENEMANG OCH UPPLEVELSER


Dalarna är känt för sina färgstarka traditioner och ett sprudlande kultur- och föreningsliv. Detta gör att det finns en uppsjö av evenemang och upplevelser att välja på när du reser hit, vare sig det är musik, teater, sport, kurser, föreläs­ningar eller andra aktiviteter som lockar.


LÄS MER PÅ:

www.visitdalarna.se


CYKEL


Cykla i vacker natur och besök sevärdheter efter vägen. I Rättvik finns flera cykelleder både för mountainbike i skogen eller längs cykelleder och på vägarna. Många är märkta men det finns också dem du behöver en karta för att hitta rätt väg. Välj själv vilken svårighetsgrad och längd som passar just dig. I Rättvik kan du också cykla de populära lederna som ingår i Biking Dalarna. Biking Dalarna är ett samarbete mellan cykel-destinationer i Dalarna. Målsättningen är att erbjuda en högkvalitativ cykelupplevelse. I och runt Rättvik hittar du en mängd cykelleder, 


LÄS MER PÅ:

www.rattvik.se

KANOT


För ungefär 380 miljoner år sedan inträffade ett meteorit-nedslag som bildade Siljansringen. Den karaktäristiska ringformationen av vattendrag som sammanbinder Siljan, Oresjön, Skattungen, Ore älv, Orsasjön innebär att det finns många spännande och varierande turer att göra antingen

med kanot, kajak eller roddbåt. Förutom goda möjligheter att hyra kanot kan du även boka guidade kanotturer som sträcker sig över en eller flera dagar.


LÄS MER PÅ:

www.visitdalarna.se